Туреччина надасть допомогу Україні і не визнає анексію Криму - Порошенко

Читать на русском

Туреччина та Україна розробили план взаємодії щодо надання економічної підтримки Україні з боку Турецької республіки.

Про це на брифінгу заявив народний депутат, кандидат в Президенти Петро Порошенко, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Вже найближчим часом ми можемо побачити, почути реалізацію цього плану», - зазначив політик, додавши, що до цього процесу буде залучене Міністерство закордонних справ України.

Зі слів Порошенка, напередодні завершився його візит до Туреччини, де він мав зустріч з президентом країни Абдуллою Гюлем та прем’єр-міністром Реджепом Ердоганом. Зокрема, Порошенко взяв участь у нагородженні лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва «Орденом республіки».

Порошенко наголосив, що в ході цих зустрічей керівництво Туреччини висловило підтримку Україні і запевнило, що Турецька республіка не визнає анексію Криму Росією.  «Туреччина ніколи не визнає російський статус Криму», - підкреслив кандидат в президенти.

Як повідомлялося, сьогодні, 16 квітня, на брифінгу Петро Порошенко розкритикував ідею щодо створення народних формувань для боротьби з сепаратистами на сході України.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 60 обіцянок Порошенка, із яких наразі виконано 20%. Нещодавно політик пообіцяв продати концерн Roshen у разі перемоги на президентських виборах, а також позбавити економіку України від газового тиску Москви вже за 3 роки.

29 березня кандидат у президенти Петро Порошенко заявив, що розраховує отримати перемогу на виборах уже в першому турі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: