Наливайченко викрив російський банк у фінансуванні тероризму

Читать на русском

СБУ розпочала кримінальне провадження проти службовців одного з російських банків за підозрою у фінансуванні цією установою діяльності сепаратистів на сході України.

Про це повідомляє прес-центр СБ України, передає «Слово і Діло».

«Для фінансування терористичних груп службові особи цієї банківської установи організували у березні-квітні переведення  45 млн. грн з безготівкової форми у готівку. Встановлено, що  банківська структура щоденно перераховує від 200 до 500 доларів США на платіжні картки, видані учасникам терористичних груп», - зазначається у повідомленні.

За інформацією Служби безпеки, члени вказаних терористичних груп займалися побиттям громадян, погромами, підпалами та захопленням адмінбудівель,  вчиняли збройний опір працівникам правоохоронних органів.

За цими фактами порушене кримінальне провадження за ч.3 ст.258-5 (фінансування тероризму).

Нагадаємо, 14 квітня Служба безпеки України повідомила, що отримала інформацію, яка свідчить про повномасштабну збройну агресію з боку Російської Федерації.

В свою чергу народний депутат від «Батьківщини» Геннадій Москаль впевнений, що в самій СБУ досі працюють колишні співробітники Федеральної служби безпеки Росії.

Поточний рейтинг відповідальності голови СБУ Валентина Наливайченка в системі «Слово і Діло» становить 30%. Наразі він зумів виконати 11 з 37 зафіксованих проектом обіцянок. Зокрема, Наливайченко пообіцяв знищувати сепаратистів, які будуть відкривати вогонь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: