Турчинов проти безконтрольної видачі зброї громадянам України

Читать на русском

В. о. президента України і спікер Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що громадянської війни в Україні не буде, а видавати зброю звичайним громадянам країни ніхто не збирається.

«Держава дає зброю тільки тим, хто або йде працювати в міліцію, або хто йде служити в Нацгвардію або в Збройні сили», - повідомив Турчинов на засіданні парламенту, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Таким чином спікер прокоментував ініціативи фракції «Свобода» про необхідність прийняття закону, що дозволяє мати зброю цивільним особам, а також деякі ініціативи роздати зброю цивільним для захисту держави.

«Коли ми відкриємо вільний доступ до зброї - то це означає, що вільний доступ отримають і сепаратисти. І це означає, що ми штовхаємо Україну в прірву громадянської війни», - вважає Турчинов.

Водночас він запевнив, що не допустить громадянської війни. Він також зазначив, що за цілісність і безпеку в країні відповідають армія і міліція, і всі бажаючі можуть вступити в їхні ряди.

«Ті, хто відповідають перед державою - Збройні сили, міліція. Будь ласка, записуйтеся і йдіть до них працювати, йдіть захищати країну. Громадянської війни в Україні не буде. Крапка», - заявив Турчинов.

Як повідомлялося, напередодні в Дніпропетровській області було розпочато формування спеціального батальйону «Дніпро» для захисту жителів регіону від організованих диверсійних груп.

Нагадаємо, 13 квітня міністр МВС Арсен Аваков висунув пропозицію створити корпус спецпідрозділів МВС загальною чисельністю до 12 тисяч чоловік на основі цивільних формувань та надати їм зброю, спорядження і кадрових офіцерів для керівництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: