Верховний суд повністю відбілив Тимошенко від «газових угод»

Читать на русском

Сьогодні, 14 квітня, Верховний суд скасував вирок Печерського райсуду Києва, яким екс-прем’єра Юлію Тимошенко було засуджено на сім років за підписання газових контрактів з Росією.

Про це на прес-конференції повідомив депутат і захисник екс-прем’єра Сергій Власенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії «Батьківщина».

«Найвища українська судова інституція на спільному засіданні всіх палат встановила, що в діях Юлії Тимошенко немає навіть події злочину», - прокоментував рішення ВСУ Власенко.

Він додав, що завдяки цьому судовому рішенню Тимошенко отримала повну юридичну реабілітацію.  

Інший захисник лідера «Батьківщини» Олександр Плахотнюк у свою чергу зазначив, що рішення ВСУ може служити підставою для зупинення порушеного самою Тимошенко провадження у Європейському суді з прав людини.

«Сьогоднішнім своїм рішенням Верховний суд підтвердив позицію захисту про те, що під час розгляду даної кримінальної справи судами першої інстанції, апеляційної та касаційної інстанції були порушені права Юлії Тимошенко. Закриваючи справу за відсутністю події злочину, Верховний суд, таким чином, усунув ці порушення, допущені судами нижчих інстанцій, і, мабуть, відновив якусь довіру до судової системи України», - вважає Плахотнюк.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендуватиме Вищій раді юстиції звільнити з посади судді Печерського райсуду Києва Родіона Кірєєва за порушення присяги. Як відомо, саме цей суддя виніс вирок Тимошенко по «газовим угодам».

Як свідчить декларація Тимошенко, її заробітна плата за 2013 рік склала 180 тис. грн, незважаючи на те, що весь цей рік вона перебувала в ув’язненні.

29 березня лідер «Батьківщини» надала до Центрвиборчкому пакет документів для реєстрації в якості кандидата у президенти України. В той же час Тимошенко заявила, що в разі своєї перемоги на виборах вона буде готова піти з влади, якщо того вимагатимуть громадяни.

Наразі проектом «Слово і Діло» зафіксовані 129 обіцянок Тимошенко, 50 із яких були виконані, а 44 провалені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: