Балута розповів про головну мету сепаратистів

Читать на русском

Губернатор Харківщини Ігор Балута після нещодавніх подій в обласному центрі заявив, що метою провокаторів, що штурмували адмінбудівлі та влаштували бійку на центральній площі міста, є зрив позачергових виборів президента, що мають відбутися в Україні 25 травня.

Про це із посиланням на інтернет-сайт ХОДА пише «Слово і Діло».

«У мене більше немає сумнівів у тому, що вимоги референдуму і особливого статусу російської мови - це всього лише ширма, за якою організатори заворушень намагаються приховати свою справжню мету - дестабілізувати ситуацію і зірвати президентські вибори», - написав у зверненні до жителів області Балута. Він нагадав, що 11 квітня на нараді у Донецьку вже були прийняті рішення і про нову редакцію Конституції, і про реформу самоврядування, і про особливий статус російської мови.

Балута підкреслив, що розуміє почуття людей, які свого часу підтримували Віктора Януковича, та закликав їх зберігати спокій і не піддаватись на провокації.

Нагадаємо, напередодні про намір зірвати вибори відверто заявив кандидат у президенти Олег Царьов. На зустрічі з виборцями у Донецьку він заявив, що готовий очолити так званий Південно-східний рух, що боротиметься за федералізацію України.

Ігор Балута очолює Харківську область із березня 2014 року. Системою «Слово і Діло» зафіксовано 8 обіцянок губернатора Харківщини, одну з яких – про швидку стабілізацію фінансової ситуації в регіоні - йому виконати не вдалося, ще 7 обіцянок – у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: