Нейтралітет Ахметова шкодить Україні – Гриценко

Читать на русском

Кандидат у президенти та народний депутат Анатолій Гриценко вважає дії Ріната Ахметова недостатньо активними та бачить причину цього в небажанні бізнесмена втрачати політичні симпатії.

Цю думку Гриценко висловив на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло».

Ріната Ахметова політик назвав одним із ключових гравців українського сходу, що має достатньо важелів впливу на ситуацію в регіоні, однак не поспішає їх використовувати. «Ахметов ніяк не визначиться, де він і з ким він. Якби хотів, міг би забезпечити спокій на Донбасі й безпеку людей від будь-яких посягань з триколорами. Не забезпечив. Його позиція «между там и здесь» згубна для Сходу і країни в цілому».

Гриценко також не виключає, що нині між Партією регіонів та «Батьківщиною» ведуться переговори щодо нової розширеної коаліції після президентських виборів. Про складну ситуацію, що склалася з парламентською більшістю, сьогодні говорив і Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше Рінат Ахметов повідомляв про те, що вів переговори з людьми, які захопили Донецьку обласну адміністрацію, але жодного результату ці перемовини не дали.

Події ж на сході України продовжують розвиватися стрімко: услід за захопленням адмінбудівель у Харкові, Донецьку та Луганську останніми днями сепаратистські настрої перекинулися на низку районних центрів Донеччини. Спецоперація силовиків сьогодні триває у Слов’янську, спроби штурму сепаратистами місцевих адміністрацій та відділків міліції вже зафіксували у Краматорську, Красному Лимані, Єнакієвому та Маріуполі.

Анатолій Гриценко дав 53 обіцянки, зафіксовані системою «Слово і Діло». 9 із них колишній міністр оборони вже виконав. Йдеться зокрема про обіцянку амністії Юлії Тимошенко та прозорості входження «Громадянської позиції» в об’єднану опозицію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: