Порошенко заговорив про новий Майдан та дострокові парламентські вибори

Читать на русском

Петро Порошенко вважає роботу парламенту недостатньо ефективною в нинішніх умовах. У разі, якщо ситуація не зміниться, політик прогнозує новий Майдан та позачергові вибори до Верховної Ради.

Про це з посиланням на «Українські новини» повідомляє «Слово і Діло».

Позафракційний депутат та кандидат у президенти України Петро Порошенко заявив, що якщо Верховна Рада не сформує коаліцію та до президентських виборів не ухвалить концепцію нової Конституції, на головний законодавчий орган країни чекатиме розпуск.

«Якщо ви не працюєте в парламенті, не приходите на роботу, не голосуєте своїми картками, ставите ультиматуми та заважаєте новій владі, то вийдуть люди. І президент повинен реагувати на подібну позицію людей», – звернувся до колег-нардепів Порошенко.

Нагадаємо, у ЗМІ вже неодноразово повідомлялося про демарші депутатів-комуністів та частини Партії регіонів, через що законодавчі ініціативи в парламенті ледь набирають необхідну кількість голосів.

Утім, єдності не вистачає і в лавах колишньої опозиції. Так, кандидат у президенти Юлія Тимошенко відмовилася від пропозиції об’єднати зусилля на майбутніх виборах глави держави і зняти свою кандидатуру. Натомість лідерка «Батьківщини» звинуватила Порошенка в конформізмі та натякнула на неприпустимість його участі у виборах через бізнес, яким володіє політик.

В системі «Слово і Діло» зареєстровано 56 обіцянок Петра Порошенка. Чверть із них він виконав, ще 37 нині у процесі виконання. Так, нещодавно політик пообіцяв продати концерн Roshen у разі перемоги на президентських виборах, а також позбавити економіку України від газового тиску Москви вже за 3 роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: