Квіт пообіцяв найкращим студентам найкращі виші

Читать на русском

Сергій Квіт повідомив, що відтепер державне замовлення на студентів розподілятиметься між вищими навчальними закладами відповідно до якості навчання. Найкращі студенти отримають можливість навчатися в кращих університетах.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«У нас є як мінімум 4-5 незалежних рейтингів, що можуть нам показати, в яких університетах якість освіти вище. Оскільки в держави немає коштів на держзамовлення для всіх своїх університетів, ми будемо саме в найкращі направляти тих наших абітурієнтів, які не можуть самі заплатити за навчання», – зауважив Квіт. Слабші університети натомість отримають можливість набрати контрактників.

Про відкликання ліцензій, за словами головного освітянина країни, мова поки не йде, а якість освіти оцінюватимуть спеціальні конкурсні комісії.

Нагадаємо, раніше Сергій Квіт повідомляв про нові правила ліцензування вишів, а раніше чиновник заявляв про намір боротися з «липовими» ліцензіями для ВНЗ.

На рахунку Квіта – 38 обіцянок, більшість із яких нині в процесі виконання. Подивитися, які саме зобов’язання узяв на себе в. о. міністра, можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: