Освітяни отримають нові правила ліцензування ВНЗ – Квіт

Читать на русском

В. о. міністра освіти Сергій Квіт повідомив, що відтепер українські виші отримуватимуть акредитацію по-новому.

Про це керівник МОН та екс-президент Києво-Могилянської Академії повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло».

Політик заявив, що уряд затвердив запропоновану Міністерством освіти постанову про нові правила ліцензування ВНЗ. «Спрощуємо процедури, наближаємося до здорового глузду та європейських стандартів» - прокоментував рішення Кабміну Квіт. Він також додав, що відтепер випускники українських університетів отримуватимуть лише українськомовний додаток до диплому, англомовний зразок необхідно буде замовляти окремо.

Напередодні в Українському центрі оцінювання освіти повідомляли, що вступна кампанія цього року під загрозою зриву, оскільки освітяни недорахувалися 6,5 млн грн для проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Нагадаємо, 14 березня Сергій Квіт пообіцяв пильніше стежити за ліцензуванням вітчизняних вишів. Пізніше він також заявив про те, що кримські випускники отримають українські дипломи й атестати.

«Слово і Діло» зафіксувало 38 обіцянок Сергія Квіта, 37 із яких натепер виконуються. Серед таких – скасування наказів Міносвіти, що «позбавлені управлінського змісту», та публікація звітів про бюджет Міністерства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: