Порошенко пообіцяв вирішити газове питання

Читать на русском

Народний депутат і кандидат у президенти України Петро Порошенко пообіцяв, що до 2017-2018 рр. ціни на газ перестануть бути інструментом тиску на Україну.

«Я вам обіцяю, що через 2,5-3 роки всі будуть стукати в Україну і просити: «Візьміть, будь ласка, наш газ за дуже дешевою ціною». Газ перестане бути інструментом тиску», заявив Порошенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на Українські Новини.

Він розповів, що для вирішення цього питання необхідно 2,5 роки. «Швидко це питання ми не вирішимо», – зазначив депутат.

Порошенко розповів, що Україні необхідно позбутися газової залежності від Росії та диверсифікувати постачання енергоресурсу, зокрема забезпечити можливість постачання газу зі Словаччини, Польщі, Угорщини або скрапленого газу з США.

Крім того, нардеп розповів, як він збирається боротися з корупційними схемами на ринку електроенергії та газу для населення, а також які в нього стосунки з олігархами Дмитром Фірташем і Рінатом Ахметовим.

«Всі, кого ви назвали, є монополістами, які використовують тиск на державу для власного збагачення. Я з усіма ними зустрінуся, кожного попереджу: ... те, що ви робили раніше, припиняється; якщо ви причетні до злочинів, будете відповідати», – заявив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко пообіцяв продати корпорацію Roshen, якщо переможе на президентських виборах.

Як повідомлялося раніше, Україна припинила закачування природного газу з Росії, оскільки не змогла домовитися про ціну на газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: