Порошенко пообіцяв продати Roshen, якщо стане Президентом України

Читать на русском

Народний депутат , кандидат у Президенти України Петро Порошенко пообіцяв продати корпорацію Roshen, якщо переможе на президентських виборах

«Я не олігарх. Взагалі, олігарх ніколи не повинен бути президентом», - заявив Порошенко в інтерв'ю німецькій газеті Bildt, пише Слово і Діло.

Нардеп пояснив, що в іншому випадку з'являється спокуса використати політичну владу для ведення власного бізнесу. «Я продам концерн Roshen, якщо мене оберуть президентом України», - запевнив політик.

Нагадаємо, у складі кондитерської корпорації Roshen чотири українські фабрики - Київська, Вінницька, Маріупольська і Кременчуцька, а також дві виробничі площадки Липецької кондитерської фабрики, Клайпедська кондитерська фабрика в Литві, угорське підприємство Bonbonetti Choco Kft, а також масло комбінат «Бершадьмолоко».

Раніше Росія заморозила рахунки компанії Roshen на 2,8 мрлд рублів ($ 72 млн). Арешт рахунків пов'язаний з тяганиною між Липецької кондфабрикою і «Рот Фронтом» за право використовувати для цукерок найменування «Ластівка». Через це корпорації Roshen довелося призупинити діяльність Липецької кондфабрики.


Нагадаємо, партія «УДАР» Віталія Кличка висунула Петра Порошенка єдиним кандидатом від демократичних сил на посаду президента України. Центральна виборча комісія 31 березня 2014 зареєструвала позафракційного народного депутата Петра Порошенка кандидатом в Президенти України. Вибори президента країни повинні відбутися 25 травня 2014 року.


У системі «Слово і Діло» зафіксовано 52 обіцянки Петра Порошенка. 7 з них, включаючи готовність працювати з урядом Яценюка після перемоги на президентських виборах і обіцянку, що Україна залишиться унітарною державою, йому вдалося виконати. Ще 9, серед яких обіцянка за добу відновити бруківку на вулиці Грушевського і відремонтувати стадіон «Динамо», - не були виконані. Решта 37 заяв політика поки знаходяться в процесі реалізації .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: