Продан повідомив про припинення закачування газу з Росії

Читать на русском

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан повідомив, що Україна припинила закачування російського газу до своїх підземних сховищ.

«Ми газ на сьогоднішній день не закачуємо. В нас ще є час здійснити відповідне закачування», - заявив Продан, пише «Слово і Діло».

Він пояснив це тим, що українську сторону не задовольняє той рівень ціни на газ, який був встановлений «Газпромом» з 1 квітня. При цьому він додав, що Україна буде вести переговори з російською стороною про повернення старої ціни, яка була в першому кварталі 2014 року.

Міністр також підкреслив, що знижки за «Харківськими угодами» на газ повинні продовжувати діяти, оскільки флот Росії продовжує базуватися на українській території.

Він повідомив, що за березневі поставки газу українська сторона не розрахувалася, а борг становить понад $550 млн. «За березень-місяць ми поки не розрахувалися», - уточнив міністр.

Раніше Продан заявив, що Україна готова взяти кредит у Росії для погашення газової заборгованості.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 29 обіцянок Юрія Продана. 4 з них, включаючи зміну керівництва НАК «Нафтогаз України», йому вдалося виконати. Ще 3 обіцянки не були виконані. Решта 22 заяви міністра поки знаходяться в процесі реалізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: