Україна виконала всі умови МВФ – Шлапак

Читать на русском

Міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що Україна виконала всі умови для отримання першого траншу фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду.

«Ми тут (у Вашингтоні – Ред.), щоб обговорити конкретні терміни й конкретні суми підтримки. Україна виконала всі попередні заходи, що пропонувалися Міжнародним валютним фондом як умови для надання першого траншу»,  сказав Шлапак 10 квітня у Вашингтоні, пише «Слово і Діло».

Він пояснив, що мова йде про 13 попередніх умов. «Я запевняю, ми всі їх виконали. Український парламент учора проголосував останні три законопроекти в рамках цих заходів»,  додав Шлапак.

Міністр також повідомив, що Україна не планує витрачати кошти перших траншів МВФ для розрахунків з Росією.

«Ми отримуємо гроші частково в резерв НБУ і частково до державного бюджету. Вони будуть мати конкретне призначення. Ми не плануємо, в усякому разі, перші транші від МВФ витрачати на розрахунок з Росією»,  розповів Шлапак.

У той самий час він нагадав, що Росія здійснила анексію Криму включно з державними підприємствами та інфраструктурою на півострові. «Нам ще треба розібратися, хто кому винен після останніх подій»,  заявив міністр.

Нагадаємо, МВФ, СБ і ЄБРР раніше повідомили про готовність виділити Україні $13 млрд у рамках спільної міжнародної допомоги. Перший транш МВФ може становити близько $3 млрд.

Раніше голова Нацбанку Степан Кубів повідомив, що в першій половині квітня у Вашингтоні буде підписаний меморандум про співпрацю з МВФ у рамках дворічної програми кредитування української економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: