Україні недостатньо блокування Росії в ПАРЄ – Яценюк

Читать на русском

Голова Кабінету міністрів Арсеній Яценюк заявив, що блокування Росії в Раді Європи – це важливий, але недостатньо ефективний крок.

Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на «Укрінформ».

«Так, Росія зараз ізольована, але чи вирішує це питання української безпеки? Це створює серйозний позитивний загальний підхід, але російські танки з Криму не їдуть, і не їдуть з українських кордонів», - зауважив Яценюк. Щоб запобігти повторенню українських подій в інших країнах, Європі потрібна нова система безпеки, вважає прем’єр.

Кількома годинами раніше ПАРЄ прийняла рішення позбавити Російську Федерацію права голосу у своїх керівних органах - Бюро, Президентському та Постійному комітетах до 2015 року. Повністю виключити східного сусіда України з організації не вдалося завдяки підтримці стратегічних партнерів РФ, зокрема Франції та Німеччини.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк неодноразово казав про загрозу військової агресії проти України. 3 квітня прем’єр заявив, що у випадку нападу Росії Україна захищатиметься всіма прийнятними засобами. Концентрацію російських військ на східних кордонах та в Криму також постійно фіксують у МЗС та Міноборони.

Арсеній Яценюк виконав 58 обіцянок із 222, зареєстрованих «Словом і Ділом». Так, прем’єр стримав свої обіцянки щодо підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС та представлення програми дій уряду одразу після обрання головою Кабміну в лютому 2014 р. 

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: