Як і прогнозувала Геращенко, Росію виключено з усіх керівних органів ПАРЄ

Читать на русском

Народний депутат Ірина Геращенко повідомила зі Страсбурга, що засідання Парламентської Асамблеї Ради Європи позбавило Росію повноважень у всіх своїх керівних органах: Бюро, Президентському та Постійному комітетах до 2015 року.

Про це політик написала у своєму Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Також росіяни до кінця року позбавлені права брати участь у спостережних і моніторингових місіях, у виборах керівних органів Асамблеї і суддів. За відповідне рішення проголосували 145 делегатів. Утім, імовірного повного виключення делегації РФ із Асамблеї не відбулося. Як повідомляє Геращенко, для цього не вистачило лічених голосів. Депутат зокрема зазначила, що блокування Росії не підтримали Німеччина, Франція та Греція.

Нагадаємо, перед початком засідання Геращенко повідомляла про те, що ПАРЄ має намір підтримати санкції проти Росії, а максимальною мірою покарання може стати виключення її представників із організації до кінця 2014 року.

Ірина Геращенко – народний депутат від УДАРу, перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції. Наразі «Слово і Діло» зареєструвало 5 її обіцянок, з яких вона виконала 3.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: