Якщо Росія почне війну, Україна захищатиметься - Яценюк

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що якщо Росія введе війська, Україна захищатиметься «всіма доступними засобами», в тому числі військовими

«Наказ є дуже чітким: якщо Росія перейде кордон і почне військову агресію, Україна буде чинити опір і відповість тим же. Ми будемо захищати свою країну всіма доступними засобами», - сказав Яценюк в інтерв'ю програмі Hard Talk, пише «Слово і Діло» з посиланням на BВС Україна.

Яценюк також заявив, що Україна розраховує на допомогу НАТО в модернізації своєї армії, однак питання членства в альянсі поки «не в полі зору». За словами прем'єра, Україна готова співпрацювати з НАТО, щоб модернізувати свою систему оборони. «І ми вже маємо ряд спільних навчань з нашими партнерами з НАТО», - резюмував Яценюк.

Нагадаємо, 2 квітня головнокомандувач Об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що російським військам потрібно менше 12 годин, щоб напасти на Україну, якщо Москва віддасть такий наказ. За його словами, Росія має всі військові ресурси, необхідні для вторгнення в Україну.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 214 обіцянок Арсенія Яценюка. 58 з них, включаючи обіцянку сформувати більшість у парламенті і підписати політичну частину Угоди про асоціацію з ЄС, йому вдалося виконати. Ще 3, зокрема, обіцянку не вводити податок на депозити, не були виконані. Решта 117 заяв прем'єр -міністра поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: