Продан готовий взяти у Росії кредит, щоб розрахуватися за газ

Читать на русском

Українська влада розглядає можливість взяти у Російської Федерації кредит у розмірі $2 млрд для оплати по газовій заборгованості

«Ми готові сьогодні взяти кредит і чітко виконувати свою частину зобов'язання», - заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан. І наголосив, що цей кредит Україна готова направити на погашення заборгованості перед Росією за газ, пише «Слово і Діло».

Продан також уточнив, що борг за постачання в Україну російського газу в 2013 році становить $1,45 млрд, за лютий - $261 млн, а за березень - $550 млн.

Раніше глава російського «Газпрому» Олексій Міллер заявив про те, що борг НАК «Нафтогазу України» за російський газ з урахуванням березневих поставок становить $2,2 млрд, а ціна палива після денонсації Харківських угод автоматично складе $485,5 за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, 2 квітня міністр фінансів Олександр Шлапак заявив про те, що з 1 травня тарифи на газ у сфері комунальних послуг можуть вирости в середньому на 73%.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 23 обіцянки Юрія Продана. 4 з них, включаючи зміну керівництва НАК «Нафтогаз України», йому вдалося виконати. Ще 3 обіцянки не були виконані. Інші 16 заяв міністра поки знаходяться в процесі реалізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: