Генплани міст стануть публічними – Гройсман

Читать на русском

Міністр регіонального розвитку обіцяє зняти будь-які обмеження на інформацію про генеральні плани міст.

Про це повідомляє  «Слово і Діло» з посиланням на Урядовий портал.

«Ці дані були закриті багато років, і не було зацікавлених у тому, щоб їх відкрити, тому що тільки вузьке коло осіб мало доступ до інформації щодо земельних ділянок», - повідомив Гройсман. Нова ініціатива дозволить територіальним громадам надавати цю інформацію всім бажаючим. В. о. міністра регіонального розвитку також повідомив про ухвалений урядом законопроект про передачу повноважень Державного архітектурно-будівельного контролю владі на місцях.

Остання ініціатива з’явилась у рамках програми децентралізації державної влади в Україні, оголошеної міністром. Раніше він також висловився проти практики призначення голів місцевих адміністрацій зі столиці та з рішучою критикою ідеї федералізації України.

Володимир Гройсман – в. о. міністра регіонального розвитку, віце-прем'єр-міністр України з питань регіональної політики. З 212 зафіксованих у системі «Слово і Діло» обіцянок політика нині виконано більше половини – 109. Серед них – низка зобов’язань на посту мера Вінниці й розробка проекту реформи місцевого самоврядування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: