Головне за ніч 7 квітня

Читать на русском

У Харкові сепаратистський мітинг закінчився захопленням ОДА

Увечері 6 квітня мітинг сепаратистів у Харкові закінчився захопленням будівлі облдержадміністрації.

Близько 18:30 проросійські активісти почали збори на Площі Свободи, а приблизно о 21.00 ведучі мітингу закликали до захоплення обладміністрації, передають «Українські новини».

Після цього заклику близько 2 тис. учасників мітингу почали захоплення ОДА. Вони прорвали міліційне оточення, а самі працівники МВС практично не чинили опору й відійшли в обидва боки від входу в будівлю.

Близько 21:30 над будівлею облдержадміністрації було піднято прапор Росії.

Нагадаємо, 16 березня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв, що всі проросійські сепаратисти будуть знайдені й покарані.

У Донецьку хочуть обрати «народну облраду» замість легітимної

У Донецьку сепаратисти заявляють про можливий «розпуск» обласної ради та формування нової, «народної облради», в яку вони планують обрати представників громадськості, повідомляє УНІАН.

Раніше, 6 квітня в Донецьку відбулося захоплення ОДА та кількох інших адміністративних будівель. Загарбники оголосили свої вимоги, серед яких негайне скликання позачергової сесії Донецької облради і проведення референдуму про входження області до складу Росії.

Путін і Янукович замовили черговий виток сепаратизму - Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що останні події на Сході України були сплановані й організовані на замовлення президента РФ Володимира Путіна та екс-президента України Віктора Януковича.

«Путін і Янукович замовили й сплатили за черговий виток сепаратистських заворушень на сході країни - Луганськ, Донецьк, Харків. Людей зібрали небагато, але агресивність зашкалює. В Донецьку в натовп, який штурмує будівлю, завели багато дітей і жінок. Провокують перехід конфлікту в кров і жертви», - написав Аваков у своєму «Фейсбуці».

Він також пообіцяв, що ситуація на Сході буде врегульована акуратно й поступово, щоб уникнути людських жертв.

Нагадаємо, 2 квітня секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що наприкінці квітня в південно-східних регіонах України за підтримки Росії сепаратисти планують обрати свого президента як альтернативного тому, який буде обраний 25 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: