На південному сході сепаратисти планують обрати свого президента - Парубій

Читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявив, що наприкінці квітня в південно-східних регіонах України за підтримки Росії сепаратисти планують обрати свого президента як альтернативного тому, який буде обраний 25 травня.

Про це він повідомив на прес-конференції, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«На кінець квітня планується обрання, як паралельного органу влади, президента південно-східної республіки під загальною концепцією, що південний схід хоче в Росію», - зазначив Парубій.

Він додав, що на південному сході провокатори ведуть роботу з сільськими головами та депутатами міськрад для проведення референдумів про приєднання цих регіонів до Росії.

Парубій спрогнозував, що сепаратистські настрої на південному сході активізуються 1 і 9 травня.

«Ми передбачаємо новий етап активної фази. За нашими даними, ця активна фаза може мати найбільший своє вираження 1 і 9 травня. Власне 9 травня сепаратисти і екстремісти будуть використовувати для посилення дестабілізації в Україні», - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Нагадаємо, 24 березня Парубій заявив про те, що Росія не відмовилася від плану нападу на територію України.

20 березня він озвучив плани про вихід України зі Співдружності незалежних держав і введення візового режиму з РФ.

Системою «Слово і Діло» зафіксовані 15 обіцянок Андрія Парубія, третина з яких були виконані. Зокрема, як і обіцялося, була створена Національна гвардія і розформовано спецпідрозділ «Беркут».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: