Яценюк відмовляється купувати газ по 500 доларів

Читать на русском

Нову ціну на російське паливо Прем’єр вважає не лише непідйомною, але й необґрунтованою.

Україна не купуватиме газу за ціною 485 доларів за тисячу кубометрів – про це на сьогоднішньому засіданні Уряду заявив Арсеній Яценюк, повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на УНІАН.

Прийнятним варіантом для України залишиться тариф у 268 долари – зазначив глава Кабміну. Він також пояснив, що «жодних економічних передумов росту цін на природний газ не існує, оскільки основний енергетичний продукт – нафта – знизився в ціні», а саме від цього показника, за словами Прем’єра, залежить і вартість газу. Крім того, він додав, що Україна готова повністю розрахуватися за газ, спожитий раніше.

Нагадаємо, у зв’язку з денонсацією угод Януковича-Медведєва, керівництво «Газпрому» вирішило скасувати всі знижки на газ для України. Таким чином, ціна на блакитне паливо від східного сусіда зросла майже до 500 доларів за тисячу кубометрів. Прогнозуючи такий стрибок цін, Арсеній Яценюк заявив, що шукає способи доставляти газ для України за реверсною схемою з Європи та навіть США. У свою чергу, в. о. міністра енергетики Юрій Продан заявляв про готовність узяти кредит для погашення заборгованості за російський газ… у Росії.

На рахунку Арсенія Яценюка 58 виконаних обіцянок із 215, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». Так, глава Уряду дотримався обіцянки ввести прогресивну шкалу оподаткування доходів з депозитів та підписати політичну частину Угоди про асоціацію з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: