Головне за ніч 4 квітня

Читать на русском


США виділили Україні 1 млрд доларів

Президент США Барак Обама підписав законопроект, який передбачає виділення Україні економічної допомоги в розмірі 1 млрд доларів.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заяву прес-служби Білого дому.

Вказаний закон також передбачає прямі санкції проти осіб, які «підривають незалежність, суверенітет і територіальну чи економічну цілісність України».

Санкції включають заморожування активів та заборону на в`їзд до США.

Як відомо, ще в лютому Міністерство фінансів розпочало переговори з представниками Євросоюзу, США та міжнародних фінансових інституцій щодо термінового виділення макрофінансової допомоги Україні.

Кабмін гарантував, що адмінресурсу на виборах не буде

Міністр Кабміну Остап Семерак заявив, що цьогорічні позачергові президентські вибори стануть першими в історії України, на яких не застосовуватиметься адмінресурс.

Про це він сказав в ефірі Espresso.tv, передає Укрінформ.

«Уряд точно не впливатиме на вибори. Я переконаний, що ці президентські вибори будуть вперше в історії України без адміністративного тиску зі сторони уряду і зі сторони президента. Тому що немає президента, а є в.о. президента, який теж не балотується. Україна має сьогодні справді великий шанс свідомо обрати, без зовнішніх політичних тисків, нову владу», - переконаний міністр.

Нагадаємо, 27 лютого нинішній прем’єр Арсеній Яценюк пообіцяв, що влада забезпечить проведення чесних і прозорих президентських виборів.

Яценюк прогнозує, що Росія обмежить поставки газу

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк прогнозує, що РФ і надалі буде застосовувати різні форми «газового» тиску на Україну, зокрема, може вдатися до обмеження поставок блакитного палива. 

«Ми очікуємо, що Росія піде далі в питанні газового тиску, в тому числі буде обмежувати постачання газу на територію України», - сказав Яценюк в інтерв’ю агентству Reuters, передає прес-служба КМУ.

Голова уряду також підкреслив, що підняття ціни на газ для України було продиктоване лише політичними причинами, і назвав ціну в 485 доларів за тисячу кубометрів неприйнятною.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан 3 квітня заявив, що українська влада розглядає можливість взяти у Росії кредит в $2 млрд для оплати газової заборгованості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: