Мінфін просить величезний кредит у Заходу

Читать на русском

Міністерство фінансів веде переговори з представниками Євросоюзу, США та міжнародних фінансових інституцій щодо термінового виділення макрофінансової допомоги Україні. 

Про це сказано у зверненні в.о. міністра фінансів Юрія Колобова до українців, розміщеному на офіційному сайті міністерства.

«У нинішній складній ситуації Міністерство фінансів та Національний банк протягом останніх днів працюють у цілодобовому режимі… Ситуація в фінансовій сфері у цілому складна, однак контрольована», - зазначає Колобов.

Зі слів Колобова, наразі державам-партнерам, зокрема, Польщі та США запропоновано виділити найближчими тижнями кредит для України. При цьому, за інформацією Мінфіну, протягом 2014-2015 років об’єм макрофінансової допомоги для України може скласти близько 35 млрд. дол.

Крім того, Мінфіном пропонується провести міжнародну донорську конференцію щодо виділення допомоги на модернізацію та проведення реформ в Україні, а також реалізацію угоди про асоціацію з ЄС.

В своєму зверненні керівник міністерства також висловив співчуття родинам загиблих у масових протестах і висловив гордість їх героїзмом.

Нагадаємо, екс-прем'єр-міністр Микола Азаров 27 грудня 2013 року повідомив, що перший транш російського кредиту в розмірі $3 млрд. буде спрямований на соціальні виплати, хоча ще 25 грудня він обіцяв, що цього не станеться.

7 грудня 2013 року голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк пообіцяв, що опозиція робитиме усе можливе, щоб відновити співпрацю з МВФ та отримати від фонду новий кредит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: