Янукович керував організацією масових убивств - Наливайченко

Читать на русском

Спланована у вигляді антитерористичної операції за злочинним наказом екс-глави СБУ Якименка організація відбувалася під керівництвом Віктора Януковича.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає «Слово і Діло».

«Спланована у вигляді антитерористичної операції, фактично організація масових вбивств людей відбувалася безпосередньо і під прямим керівництвом колишнього президента Януковича», - заявив голова СБУ.

Наливайченко повідомив, що 18 лютого о 23-тій годині злочинний наказ Якименка почали виконувати підрозділи Служби безпеки України.

«108 співробітників "Альфи" у вигляді штурмової групи були висаджені на дах Будинку профспілок і рухалися до 7-го поверху. Зупинило штурмову групу загорання приміщення. Вони були озброєні по-повному: автомати Калашникова, снайперські гвинтівки», - повідомив Наливайченко.

Як повідомив Наливайченко, снайперські групи розташовувалися на даху будинку по вулиці Хрещатик 7/11 (7 людей) та Костьольна, 6.

Також Наливайченко заявив, що у 20-тих числах січня в аеропорти Гостомеля та Жулян приземлялися російські літаки з вибухівкою, виготовленою в Росії, в кількості 5100 кілограм.

Як відбувався штурм Майдану 19 лютого, дивіться в онлайн-репортажі, який проводило «Слово і Діло».

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважала, що кваліфікованим у певних галузях громадянам, які брали активну участь в протестах, потрібно надати посади у виконавчій владі, і, зокрема, уряді. Її пропозиція булла врахована.

Наливайченко раніше запевняв, що високопосадовці, які віддавали накази про вбивство під час акцій протесту, будуть затримані.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 36 обіцянок Наливайченко. 11 з них він виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: