Семерак пропонує іноземним бізнесменам боротися з українською корупцією

Читать на русском

В. о. міністра Кабінету міністрів Остап Семерак звернувся до іноземців, що мають бізнес в Україні, з проханням допомагати Уряду боротися з корупцією.

«Ми, урядовці, пропонуємо вам, представникам бізнесу, допомагати нам у боротьбі з корупцією і повідомляти про перші ж позиви, з якими ви стикаєтеся: на митниці, в урядових кабінетах чи будь-де», - заявив міністр, «Слово і Діло» з посиланням на Урядовий портал. Більше того, Семерак нагадав, що відповідні урядові комітети вже відновили свою роботу, тож Кабмін чекає від підприємців пропозицій щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

28 березня новопризначена очільниця Антикорупційного комітету Тетяна Чорновол повідомила, що відомство вже має список людей, розслідування відносно яких будуть проведені у першу чергу. Сам же Семерак, якого 27 лютого було призначено в.о. міністра Кабінету міністрів, раніше повідомляв, що заборонив лобістам відвідувати урядові кабінети, а у міністрів відібрав право літати чартерними рейсами за державний кошт.

У системі «Слово і Діло» зареєстровано 8 обіцянок Семерака. Поки що він виконав лише одну  з них - про затвердження нової редакції закону про державні закупівлі. Ще 4 – такі, як субсидії на газ для малозабезпечених сімей та розпродаж автопарку Кабміну перебувають у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: