Семерак відібрав у лобістів перепустки до Кабміну

Читать на русском

Міністр Кабінету міністрів Остап Семерак анулював більше 1200 перепусток на право входу в Кабмін для людей, які не є співробітниками секретаріату. Про це він повідомив на брифінгу, передає «Слово і Діло».

«Відтоді, як я скасував перепустки, минуло три тижні. За цей час мене буквально атакували різні люди, які хочуть і далі ходити до Кабінету міністрів у приватних справах і лобіювати свої інтереси», - сказав він.

За його словами, вже після скасування особистих перепусток з'ясувалося, що в колишніх міністрів були аналогічні перепустки на автомобілі. Зокрема колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов для свого обслуговування оформив перепустки на 31 авто, які могли безперешкодно в'їжджати у двір Кабміну, в колишнього прем'єра Миколи Азарова - на 58 автомобілів. «Це ми теж скасували», - сказав він.

Семерак нагадав, що для заощадження бюджетних коштів нинішній Кабмін вирішив відмовитися від обслуговування автомобілями - в кожному міністерстві залишається по одному авто. Решта автопарку буде продана на конкурсній основі.

Нагадаємо, що раніше Семерак обіцяв затвердити нову редакцію закону про державні закупівлі.

Остап Семерак прийшов у політику в 2007 році, коли став народним депутатом України від фракції БЮТ. Працював у комітеті з питань бюджету. З 27 лютого 2014 року обійняв посаду міністра Кабінету Міністрів України.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано всього 3 обіцянки політика, і з ними можна ознайомитися тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: