Турчинов пообіцяв вступити в НАТО, якщо Росія продовжить в тому ж дусі

Читать на русском

Голова Верховної Ради, в. о. Президента Олександр Турчинов не заперечує можливості вступу України в НАТО у разі продовження російської агресії.

Про це він сказав в телеінтерв'ю з журналістом Савіком Шустером в ефірі програми «Шустер Live», передає «Слово і Діло».

«Російська Федерація своєю агресією, своїми діями, своїми військами, які постійно перебувають на кордоні, штовхає Україну в НАТО. Якщо вони будуть продовжувати в тому ж напрямку, то я не виключаю, що це (вступ України в НАТО) відбудеться», - заявив політик.

Він також додав, що події, які відбулися в Україні, є «страшним сном» для президента РФ Володимира Путіна, так як український народ показав приклад захисту своїх інтересів і повалення влади.

«Такий приклад для Росії це дійсно найбільш страшний сон для Путіна. Тому знищити країну, дестабілізувати Україну, показати - ось бачите, до чого це призводить, як в Україні погано, країна розсипається - ось що їм потрібно», - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, 24 березня глава МЗС Андрій Дещиця заявив, що Україні варто увійти до Євросоюзу, але утриматися від вступу в НАТО.

Водночас позафракційний нардеп Олег Ляшко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, в якому ВР пропонується звернутися до Ради ЄС та Європарламенту з заявкою на вступ до Європейського Союзу, а також в НАТО.

Екс-президент Віктор Янукович обіцяв, що Україна не вступатиме в НАТО, але продовжить взаємодію з альянсом.

Поточний рейтинг відповідальності Турчинова в системі «Слово і Діло» становить 32%. Проектом зафіксовані 72 його обіцянки, з яких він встиг виконати 23. Серед останніх виконаних заяв Турчинова - створення Нацгвардії і розпуск парламенту Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: