Сьогоднішнім зверненням Янукович напрацював на ще одну кримінальну справу

Читать на русском

Генеральна прокуратура розцінила сьогоднішнє звернення екс-президента Віктора Януковича як заклик до повалення конституційного ладу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

«У черговому зверненні до українського народу Янукович назвав діючу владу в Україні незаконною та закликав вимагати проведення референдуму про визначення статусу кожного регіону у складі України. Цими діями вказана особа посягає на внутрішню безпеку України у сфері функціонування конституційного ладу і в сфері діяльності державної влади», - зазначається в повідомленні.

Таким чином, дії колишнього президента кваліфіковані за ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу.

Слідчий підрозділ Генпрокуратури вніс відповідні відомості про це правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, сьогодні російське агентство ІТАР-ТАРС оприлюднило звернення Януковича, в якому той закликав провести референдуми про статус кожного регіону України. Він також у черговий раз назвав нинішню владу нелегітимною.

До цього Янукович виступав зі зверненням до ЗМІ 11 березня. Тоді він заявив, що залишається єдиним легітимним президентом України і головнокомандувачем Збройних Сил.

26 лютого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв, що екс-президент Віктор Янукович буде обов'язково затриманий.

27 лютого нинішній віце-прем’єр Віталій Ярема запевнив, що забезпечить повернення Януковича до України та притягнення його до кримінальної відповідальності.

Згідно зі статистикою порталу «Слово і Діло» Віктор Янукович не виконав 117 своїх обіцянок. Яких саме, можна дізнатися на нашому сайті.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: