Янукович закликав повторити кримський «референдум» у кожному регіоні

Читать на русском

Екс-президент Віктор Янукович, який, як і раніше, перебуває на території Російської Федерації, закликав провести референдуми про статус кожного регіону України, передає «Слово і Діло».

«Вимагайте проведення референдуму про визначення статусу кожного регіону у складі України», - наголошується у зверненні Януковича до українського народу, яке оприлюднило російське агентство ИТАР-ТАСС.

На думку Януковича, стабілізувати політичну ситуацію може тільки всеукраїнський референдум, а не дострокові вибори президента.

«Нинішня так звана влада прийняла пакет законів, які прямо порушують Конституцію України. Ці закони були прийняті під тиском «майдану». Над багатьма народними депутатами та їхніми сім'ями здійснювалися акти насильства, не кажучи вже про постійні погрози», - йдеться у зверненні Януковича.

Він також у черговий раз назвав прихід колишньої опозиції до влади «збройним державним переворотом».

Водночас Янукович звернувся до Партії регіонів з проханням зняти з нього повноваження почесного голови ПР і виключити його з неї.

Нагадаємо, останній раз Янукович виступав зі зверненням до ЗМІ 11 березня. Тоді він заявив, що залишається єдиним легітимним президентом України і головнокомандувачем Збройних Сил.

Окремі члени Партії регіонів, наприклад, Дмитро Святаш, також вважають Януковича легітимним президентом.

14 березня міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв, що екс-президент Віктор Янукович понесе кримінальну відповідальність за всі скоєні злочини.

Проектом «Слово і Діло» було зафіксовано 435 обіцянок Віктора Януковича. Скільки з них було виконано, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: