Петренко просить перевірити його міністерство

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко звернувся до Рахункової палати і в Державну фінансову інспекцію з проханням перевірити діяльність Мін'юсту за попередні роки. Про це повідомляє прес-служба КМУ.

За словами Петренка, найближчим часом контролюючим органам будуть надані всі необхідні матеріали та документи.

Такий крок глава Мін'юсту пояснює тим, що колишня влада залишила після себе порожній державний бюджет і численні порушення законодавства. «Такий стан справ - у всіх державних структурах. Для того, щоб перевірити і усунути всі ті корупційні порушення, які мали місце, ми вирішили звернутися до відповідних органів перевірки», зазначив Петренко.

Рахункова палата проведе повний аудит діяльності центрального апарату міністерства, Державна фінансова інспекція перевірить діяльність обласних структурних підрозділів. «Отримані результати перевірки будуть передані відповідним правоохоронним органам і оприлюднені», - резюмував міністр.

У системі «Слово і Діло» зареєстровано обіцянку міністра юстиції від 28 лютого 2014 року, в якій він заявив, що має намір працювати над виявленням корупціонерів у органах юстиції.

Також чиновник пообіцяв, що робота Державної виконавчої служби та Державної реєстраційної служби буде перевірена спеціальною робочою групою на корупційну складову. Міністр пообіцяв особисто стежити за ходом перевірки, а матеріали за фактами корупційних дій передати до Генеральної прокуратури та МВС.

Рейтинг довіри Павла Петренка становить 38%. З обіцянками, які чиновник уже виконав, можна ознайомитись на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: