До Ахметова у Швейцарії прийшли з прокуратури

Читать на русском

В офісі компанії Рината Ахметова DTEK Traiding SA в Женеві нещодавно побувала швейцарська прокуратура.

В іноземних ЗМІ з'явилася інформація про обшук у женевському офісі компанії Рината Ахметова DTEK Traiding SA. Обшук відбувся ще 27 лютого.

Також наголошується, що слідчі дії проведено в рамках розслідування діяльності вугільної трейдингової компанії MakoTrading SA старшого сина екс-президента Олександра Януковича, який підозрюється швейцарською поліцією у відмиванні грошей.

У прес-службі ДТЕК інформацію про обшук підтверджують, проте зазначають, що їхній бізнес повністю прозорий.

«ДТЕК підтверджує, що швейцарська влада почала розслідування щодо діяльності деяких фірм українських посадових осіб. Ми надали швейцарським правоохоронним органам фінансову та юридичну документацію нашої швейцарського філії», - зазначають у прес-службі ДТЕК.

Нагадаємо, що минулого тижня у Відні бізнесмена Дмитра Фірташа заарештували.

Олігарха затримали за ордером Федерального бюро розслідувань США, йому інкримінують створення злочинного угруповання та хабарництво. При цьому спростовується будь-який зв'язок між політичними подіями в Україні й арештом Фірташа, позаяк діяльність олігарха вже давно була предметом інтересу ФБР.

Санкції щодо колишніх українських посадових осіб введені в багатьох європейських країнах.

Згідно з даними порталу «Слово і Діло»,  свого виконання очікує близько 43% обіцянок Рината Ахметова. Тут ви можете ознайомитися  з їх повним переліком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: