Головне за ніч 16.03

Читать на русском


Ми зірвали масштабну спецоперацію Кремля, - Парубій

Вчора вдалося зупинити провокаційну акцію зі сторони РФ під назвою «Російська весна». Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій на своїй офіційній сторінці у Фейсбук

«Її перший етап передбачав проведення в неділю, 16 березня, у восьми південних та східних областях масових заворушень, захоплення адміністративних будівель (перш за все ОДА), проголошення "народних губернаторів", створення незаконних військових формувань, звернення до Росії з проханням ввести війська», - сказав Парубій.

Також він зазначив, що на 21-22 березня заколотники, керовані та очолювані кремлівською агентурою, планували проведення, за їхньою ж назвою, "хресної ходи". А потім - "мирного визвольного походу на Київ".


Яценюк виділив 6,8 млрд грн на захист країни

«Уряд сформував резервний фонд розміром 6,8 млрд грн для мобілізації та приведення військ і прикордонних служб в ефективний стан», - повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Уряду в неділю, 16 березня.

«У зв’язку із загрозливою ситуацією, яка є сьогодні на українських кордонах, і військовою агресією з боку Російської Федерації, нам сьогодні необхідне термінове формування резервного фонду і направлення коштів цього резервного фонду на мобілізацію, модернізацію і підвищення боєготовності внутрішніх військ Міністерства оборони та Державної прикордонної служби», - сказав він.

Для виділення коштів на війська пройде скорочення деяких бюджетних програм, зокрема соціальних.

«Сьогодні мова йде про захист нашої країни. І будь-які інші витрати не будуть нічого вартувати, якщо українська армія, українські Збройні Сили не зможуть захистити державу», - наголосив Арсеній Яценюк.


Аксьонов проситиме Путіна швидше забрати Крим

«Крим увійде до складу Росії в максимально короткі терміни», - про це заявив "прем'єр-міністр"  АРК Сергій Аксьонов, повідомляє «Українська правда».

"Зробимо все максимально швидко, але дотримуючись при цьому всіх юридичних процедур", - сказав Аксьонов.

За його словами, вранці пройде сесія Верховної Ради Криму, яка звернеться до президента Росії з проханням включити Крим до складу РФ.

Разом з тим, в ефірі "Першого каналу" Росії Аксьонов заявив, що делегація кримського парламенту вилетить у Росію в другій половині дня, 17 березня.

"У другій половині дня делегація кримського парламенту вилетить до Москви для проведення подальших заходів з державною думою РФ, Радою Федерації відповідно вже для прийняття юридичних нормативних актів щодо остаточного процесу входження Криму до складу РФ", - зазначив Аксьонов, повідомляють РИА Новости.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: