Рада флегматично чекає на висновки КСУ, щоб розпустити кримський парламент

Читать на русском

Питання розпуску парламенту Криму розглядатиметься Верховною Радою після отримання відповідних висновків Конституційного Суду України.

Про це заявив голова Верховної Ради і в.о. Президента Олександр Турчинов, передає прес-служба партії «Батьківщина».

«Відповідні документи щодо незаконної, антиконституційної діяльності парламенту Криму надані в Конституційний Суд, і вони почали провадження з цієї справи», - зазначив Турчинов.

Він також спрогнозував, що КСУ зробить висновки щодо діяльності кримського парламенту найближчими днями і Рада зможе вирішити зазначене питання на цьому тижні.

Нагадаємо, 7 березня Турчинов вже заявляв про намір розпустити Верховну Раду Автономної Республіки Крим.

Тим часом, Верховна Рада Криму продовжує приймати сепаратистські рішення – сьогодні депутати ВР АРК прийняли декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

6 березня Верховна Рада Криму постановила увійти до складу РФ на правах суб'єкта Російської Федерації, не чекаючи результатів референдуму, призначеного на 16 березня.

При цьому голова Верховної Ради АРК Володимир Константинов відкрито закликав кримчан голосувати за входження до складу Російської Федерації на референдумі 16 березня, заявивши, що Крим вичерпав себе як частина Української держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: