Верховна Рада України з запізненням вирішила розпустити Верховну Раду Криму

Читать на русском

Верховна Рада України ініціюватиме розпуск Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

Про це сказано в зверненні голови ВРУ, в.о. Президента Олександра Турчинова до народу у зв’язку із ситуацією в АРК, передає прес-служба парламенту.

«Верховна Рада України буде ініціювати розпуск Парламенту Автономної Республіки Крим. Ми захистимо недоторканність нашої території. Ми захистимо суверенність нашої країни. Я переконаний, що і громадяни України, які проживають на території Криму, будуть усіляко цьому сприяти», - зазначає Турчинов.

Він повідомив, що зупинив рішення парламенту Криму про проведення референдуму щодо зміни статусу автономії і вступу до Російської Федерації.

«Це рішення є нелегітимним та нікчемним… Відповідно до 73 статті Конституції України, виключно, я підкреслюю, виключно всеукраїнським референдумом можуть розглядатися питання, пов’язані з кордонами та зміною території України», - додав він.

Нагадаємо, що вчора Верховна Рада Криму постановила увійти до складу РФ як суб’єкт Російської Федерації і провести 16 березня референдум з питань вступу до РФ.

4 березня стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення ВР Криму щодо висловлення недовіри Раді міністрів Криму, призначення Сергія Аксьонова на посаду голови Радміну АРК та про проведення місцевого референдуму з питань статусу автономії.

Втім, незважаючи на це, в Криму продовжувалась підготовка до референдуму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: