Проросійські радикали планували поножовщину на мітингу в Одесі

Читать на русском

Група проросійських радикалів хотіла влаштувати поножовщину під час акцій протесту біля Одеської обласної державної адміністрації.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Правоохоронці встановили, що організатор цієї групи – 38-річний мешканець Одеської області, який є одним з керівників ради козацьких організацій «Козацьке коло Одещини». Крім того, було з’ясовано, що за силові дії формування відповідає 45-річний учасник бойових дій в Нагорному Карабасі. Він забезпечував тренування з рукопашного бою та встановлював контакти серед проросійсько-налаштованої радикальної молоді в регіоні.

Сьогодні працівники УБОЗ провели санкціонований обшук в офісах, що належать одній з козацьких організацій Одеси. Під час обшуку були вилучені ножі, палиці, битки, маски на обличчя з прорізами для очей.

Зловмисники планували використовувати ці предмети під час акцій протесту біля будівлі Одеської обласної державної адміністрації з метою дестабілізації ситуації в регіоні та компрометування учасників мирних акцій.

Нагадаємо, що з 04 по 21 березня 2014 року МВС ініціює добровільну здачу зброї серед громадян.

Ще в 2008 році екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обіцяв, що на початку 2009 року всі «свідомі» громадяни України зможуть вільно купувати травматичну зброю, але обіцянку виконано не було.

Водночас 14 серпня 2013 року народний депутат від партії «Батьківщина» Геннадій Москаль запевнив, що він до останнього боротиметься проти ухвалення законопроекту про вільний продаж травматичної зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: