Нова влада проводить добровільне роззброєння населення

Читать на русском

З 04 по 21 березня 2014 року МВС ініціює добровільну здачу вогнепальної зброї серед громадян.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Також мирне населення зможе безперешкодно здати боєприпаси, вибухові речовини та спеціальні засоби, у тому числі неправомірно вилучені у правоохоронних органів та спеціальних служб.

МВС нагадало, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законодавством передбачено кримінальну відповідальність. У вказані дні громадяни, які добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, звільняться від кримінальної відповідальності.

В свою чергу, сьогодні народний депутат від фракції «Батьківщина» Микола Катеринчук запропонував легалізувати вогнепальну зброю в Україні шляхом прийняття Верховною Радою відповідної постанови.

Нагадаємо, ще в 2008 році екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обіцяв, що на початку 2009 року всі «свідомі» громадяни України зможуть вільно купувати травматичну зброю, але обіцянку виконано не було.

Водночас 14 серпня 2013 року народний депутат від партії «Батьківщина» Геннадій Москаль запевнив, що він до останнього боротиметься проти ухвалення законопроекту про вільний продаж травматичної зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: