Опозиція та влада проведуть президентські вибори аж в грудні

Читать на русском

Президентські вибори будуть проведені одразу після завершення Конституційної реформи, яка буде завершена у вересні 2014 року.

Про це йдеться в Угоді про врегулювання політичної кризи в Україні, повідомляє офіційний сайт президента України.

«Конституційна реформа, що врівноважуватиме повноваження Президента, уряду та парламенту, буде розпочата негайно і завершена у вересні 2014 року. Президентські вибори будуть проведені одразу після прийняття нової Конституції України, але не пізніше грудня 2014 року», - йдеться в заяві.

Також Угода передбачає, що протягом 48 годин після підписання цієї угоди буде прийнято закон з відновлення Конституції України 2004 року зі змінами, внесеними до цього часу, протягом 10 днів буде створено коаліційний уряд, розслідування нещодавніх актів насильства буде проведено під спільним моніторингом влади, опозиції та Ради Європи, влада не запроваджуватиме надзвичайний стан, сторони конфлікту утримаються від застосування силових заходів, також ВР прийме третій закон про звільнення від відповідальності, який поширюватиметься на ті ж правопорушення, що й закон від 17 лютого 2014 року.

Угоду про врегулювання політичної кризи в Україні підписали Президент України Віктор Янукович, керівник парламентської фракції Політичної партії «УДАР» Віталій Кличко, керівник парламентської фракції «ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк, керівник парламентської фракції «ВО «Свобода» Олег Тягнибок, а також представники Європейських МЗС.

Також незаконна зброя має бути здана в органи Міністерства внутрішніх справ України протягом 24 годин з моменту набрання чинності вищезгаданим спеціальним законом.

Нагадаємо, що Президент Віктор Янукович сьогодні заявив, що ініціює дострокові президентські вибори.

В свою чергу Верховна Рада прийняла закон про повернення до варіанту Конституції 2004 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: