Рада повернула Конституцію 2004 року

Читать на русском

Верховна Рада прийняла закон про повернення до варіанту Конституції 2004 року.

Відповідний законопроект «Про відновлення дії окремих положень Конституції України», зареєстрований під №4163, підтримали депутати всіх фракцій.

Зокрема, «за» проголосували 386 нардепів -  140 представників фракції Партії регіонів, 89 депутатів від «Батьківщини», 40 представники УДАРУ, 35 «свободівців», 32 депутати КПУ та 50 позафракційних.

Перед прийняттям закону з трибуни Верховної Ради виступили лідери опозиційних фракцій, які розповіли про підписану угоду з Президентом.

Варто зазначити, що відразу після голосування за Конституцію-2004 депутати Верховної Ради прийняли закон «Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України», який є своєрідним осучасненим аналогом раніше прийнятого «закону про амністію».  

Нагадаємо, що сьогодні Президент Віктор Янукович зробив заяву про ініціювання дострокових президентських виборів.

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Ксенія Ляпіна раніше заявила, що повернення до Конституції 2004 року буде проходити шляхом прийняття законопроекту, на чому наполягли представники фракції Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: