«Антитерористична операція» в Києві є абсолютно незаконною - УДАР

Читать на русском

Запровадження воєнного стану під виглядом антитерористичної операції є перевищенням повноважень відповідальних за це осіб. Також в Києві безпідставно використовується вогнепальна зброя до учасників протесту.

Про це у зверненні до голови СБУ Якименка заявив народний депутат від «УДАРу», голова підкомітету з питань боротьби з тероризмом комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Юрій Савчук, повідомляє прес-служба «УДАРу».

«Проведення антитерористичної операції в ситуації, що склалася, означає визнання терористами більшості громадян України, які в мирний спосіб висловлюють свій протест проти дій влади. Більше того, такі дії є абсолютно незаконними, оскільки під виглядом антитерористичної операції, фактично проводяться заходи, дозволені лише в умовах воєнного чи надзвичайного стану, коли допускається суттєве обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина», - зазначає Юрій Савчук.

Він відзначив, що в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року працівники правоохоронних органів відкрили вогонь по учасниках мирної акції протесту, що призвело до людських жертв та кровопролиття. Крім того, на сьогодні повністю зупинено рух метрополітену, практично повністю перекрито в’їзд наземного транспорту до м. Києва. «По суті, станом на сьогодні у столиці України без дотримання встановленої Конституцією та законами України процедури введено воєнний стан», - підкреслив Савчук.

Юрій Савчук вимагає від Якименка «забезпечити припинення безпідставного застосування вогнепальної зброї та спеціальних засобів працівниками правоохоронних органів до учасників акцій протесту, оскільки ці дії прямо порушують гарантовані Конституцією та законами права і свободи людини і громадянина, а також містять ознаки злочину, передбаченого статтею 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)».

Нагадаємо, що 18 лютого між протестувальниками та силовиками в Києві відновилися протистояння.

Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, Геннадій Москаль назвав відповідальних за розгін  Майдану в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: