Лебедєв заявив, що направив у Київ війська для захисту баз зі зброєю

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку міністра оборони Павла Лебедєва про те, що використання армії проти учасників протестів виключене, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко на своїй сторінці у Facebook заявив, що міністр оборони віддав наказ відправити до Києва 25-ту Дніпропетроську повітряно-десантну бригаду і 79-й окремий аеромобільний полк (Миколаїв).

«У повному бойовому спорядженні», - уточнив Гриценко.

За словами екс-міністра, ще 28 січня Азаров віддав Міноборони розпорядження передати згадані бригаду і полк зі складу Збройних Сил - до Внутрішніх військ МВС. «Розголос тієї інформації у пресі призупинив процес передачі, тоді ще якось дбали хоча б про формальну законність. Тепер ці «дрібниці» владу вже не турбують - десантникам наказано виконувати поліцейські завдання під проводом Внутрішніх військ по факту», - заявив Гриценко.

В свою чергу, міністр оборони підтвердив інформацію про відправку військ у Київ.

«Так, я віддав такий наказ. Для посилення охорони баз, де зберігається бойова зброя, а також арсеналу», - роз’яснив він у коментарі LB.UA.

Нагадаємо, що вчора розпочалися сутички між мітингувальниками та силовиками в центрі Києва. ЗМІ та блогери повідомляють про загибель близько 20 активістів протестів у вуличних боях з спецпідрозділами міліції та Внутрішніми військами.

Президент України Віктор Янукович заявив про те, що може почати «іншу розмову» з лідерами опозиції, якщо вони «не відмежуються від радикалів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: