За вечір і ніч у вуличних боях загинули десятки людей, вбито журналіста

Читать на русском

ЗМІ та блогери повідомляють про загибель близько 20 активістів протестів у вуличних боях з спецпідрозділами міліції та Внутрішніми військами.

В свою чергу офіційний сайт Міністерства внутрішніх справ повідомляє про загибель 7 співробітників правоохоронних органів. Також на сайті МВС з’явилася інформація про вбивство двох інспекторів ДАІ.

Згідно з даними МВС, в боях постраждали 272 правоохоронці, 59 з яких отримали вогнепальні поранення.

В той же час, за вчорашній день, починаючи з 10:20 і до 23:00, за медичною допомогою звернувся 221 учасник масових заходів,  114 осіб були госпіталізовані – такі дані наводить Департамент охорони здоров’я КМДА. 

В ході подій загинув також як мінімум один журналіст – співробітник газети «Вести» В’ячеслав Веремій. Як повідомляється на сайті видання, журналіст помер в лікарні швидкої допомоги після нападу невідомих, які завдали йому кульового поранення та побили.

У відповідь на зіткнення в Києві в низці західних областей протестуючі розгромили деякі управління міліції, СБУ, зайняли приміщення облдержадміністрацій, судів та інших державних органів.

Нагадаємо, раніше нардеп від фракції «Батьківщина» Леся Оробець прогнозувала, що відсутність відчутних результатів у переговорах влади та опозиції з дуже високою ймовірністю призведе до поновлення силового протистояння протестувальників і «Беркута» в центрі Києва.

Як повідомлялося, вчора в. о. міністра закордонних справ Леонід Кожара закликав іноземні держави та міжнародні організації рішуче засудити дії «радикальних сил».

13 січня комендант Майдану, народний депутат Андрій Парубій обіцяв, що Євромайдан в Києві зможе зупинити будь-який сценарій зовнішнього впливу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: