Янукович пригрозив опозиції «іншою розмовою»

Читать на русском

Президент України Віктор Янукович заявив про те, що може почати «іншу розмову» з лідерами опозиції, якщо вони «не відмежуються від радикалів».

Про це він заявив у своєму зверненні, повідомляє прес-служба Президента України.

«У разі, якщо вони (лідери опозиції – ред.) не бажають відмежовуватися – мають визнати, що вони підтримують радикалів. І тоді з ними буде інша розмова», - заявив він.

Президент також звинуватив опозицію в тому, що вона знехтувала основним принципом демократії – здобування влади не на вулицях, а на виборчих дільницях. «Я не раз говорив їм - незабаром вибори. Якщо народ довірить вам - будете при владі. Якщо не довірить - не будете при владі. Але і перше, і друге має статися в законний спосіб, так, як велить Конституція України», - підкреслив Янукович.

Він стверджує, що межу перейшла саме опозиція, коли закликала людей вийти на вулиці зі зброєю.

За словами Януковича, це – порушення закону, за яке відповідальні стануть перед судом. Також Президент зізнався, що певні радники схиляли його на силовий варіант розвитку подій. «Але я завжди вважав застосування сили помилковим підходом. Є кращий і більш ефективний спосіб - знайти спільну мову. Піти на компроміс. Домовитися. Я вже казав не раз, що у такому випадку дещо втратить влада. Втратить і опозиція. Але виграє Україна», - заявив він.

Як відомо, вчора під час масових заворушень та сутичок в Києві загинули близько 20 активістів протестів у вуличних боях з спецпідрозділами міліції та Внутрішніми військами.

Раніше депутат від фракції «Батьківщина» Леся Оробець заявляла, що відсутність відчутних результатів у переговорах влади та опозиції з дуже високою ймовірністю призведе до поновлення силового протистояння протестувальників і «Беркута» в центрі Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: