Львівського губернатора в черговий раз «звільнили»

Читать на русском

Голові Львівської обласної державної адміністрації Олегу Салу висловили недовіру 72 депутати Львівської облради, повідомляє прес-служба ЛОР. 

В сьогоднішньому волевиявленні, яке проводилося шляхом таємного голосування, взяли участь 79 осіб, з яких 3 депутати проголосували проти, а ще 4 - утримались.

Крім того, депутати визнали незадовільним виконання Львівською ОДА делегованих їй повноважень облради.

Як відомо, для того, щоб після висловлення недовіри голова облдержадміністрації був звільнений Президентом в безумовному порядку, «за» мали проголосувати 2/3 Львівської облради (тобто 78 осіб зі 116).

Нагадаємо, що конфлікт між облрадою та ОДА на Львівщині  триває в рамках народних протестів, і до його вирішення вже вдалися судові інстанції: постановою Львівського окружного адміністративного суду було скасоване рішення Львівської облради про відкликання власних повноважень, делегованих нею Львівській облдержадміністрації.

Раніше львівський губернатор Олег Сало на вимогу протестуючих написав заяву про відставку, але потім відмовився від такого кроку, мотивувавши це тим, що це рішення було прийняте під тиском.

З моменту призначення на посаду проектом «Слово і діло» зафіксовані 26 обіцянок Олега Сала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: