Суд заборонив Львівській облраді розпоряджатися власними повноваженнями

Читать на русском

Постановою Львівського окружного адміністративного суду скасоване рішення Львівської обласної ради про відкликання власних повноважень, делегованих нею Львівській обласній державній адміністрації.

Про це повідомив начальник юридичного відділу апарату Львівської облдержадміністрації Віктор Кусий, передає прес-служба ОДА.

«Станом на сьогодні у судах як загальної юрисдикції, так і спеціалізованих, є низка відкритих проваджень,  предметом оскарження яких є рішення, дії та бездіяльність Львівської обласної ради. Щодо окремих проваджень вже прийняті відповідні судові рішення», – зазначив чиновник.

З його слів, 20 січня 2014 року Львівським окружним адмінсудом також скасовано рішення облради про посилення контролю за роботою Львівської облдержадміністрації.

Крім того, як повідомив чиновник,  у провадженні Львівського окружного адмінсуду знаходиться справа щодо оскарження рішення Львівської облради про створення виконкому ЛОР.

Кусий додав, що ухвалою Господарського суду Львівської області Львівській облраді наразі заборонено перешкоджати Львівській ОДА у доступі до приміщень на вул. Винниченка, 18 та передавати ці приміщення в користування іншим особам.

Нагадаємо, львівський губернатор Олег Сало на вимогу протестуючих написав заяву про відставку, але потім відмовився від такого кроку, мотивувавши це тим, що це рішення було прийняте під тиском. 

З моменту призначення на посаду проектом «Слово і діло» зафіксовані 26 обіцянок Олега Сала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: