Регіонали серйозно розраховують, що прем'єром буде їхня людина

Читать на русском

Фракція Партії регіонів збирає підписи під зверненням до Президента з проханням внести до Верховної Ради кандидатуру на пост прем'єр-міністра з числа членів ПР.

Про це повідомив народний депутат України, перший заступник Голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, пише прес-служба ПР.

«Якщо Президент і Прем'єр-міністр будуть членами однієї команди, це дасть можливість владі виконувати одну програму. Ця команда буде виконувати програму Януковича, з якою він йшов на вибори», - зазначив політик.

Чечетов вважає, що кількість представників опозиції в Кабміні має бути пропорційна чисельності фракцій.

«Що стосується опозиції, то якщо якісь опозиційні фракції увійдуть до більшості, то вони, природно, можуть отримати квоту на міністерські портфелі пропорційно чисельності фракцій», - пояснив він.

На думку Чечетова, якщо прем'єром стане опозиціонер, то в управлінні буде хаос - у Кабміну буде одна програма, у Президента - інша.

Арсеній Яценюк, голова фракції «Батьківщина», 25 січня 2014 року заявив, що 28 січня (в день позачергової сесії парламенту) він не стане головою уряду. Нагадаємо, що дана посада була запропонована йому на переговорах з Президентом.

Але пізніше голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що опозиція готова зайняти посади в уряді, щоб врятувати економіку країни від важких наслідків.

Сергій Арбузов, в.о. прем'єр-міністра, 12 лютого 2014 запевнив, що найближчим часом політична ситуація в Україні буде стабілізована.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: