Заради країни Яценюк готовий на політичне самогубство

Читать на русском

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що опозиція готова зайняти посади в уряді, аби врятувати економіку країни від тяжких наслідків.

«Якщо залишити все, як є, - вони остаточно збанкрутують країну і знищать її. Тому ми готові жертвувати власним рейтингом і власними політичними амбіціями. Зрозуміло, що зараз опозиції заходити в уряд - це політичне самогубство. Але на терезах - самогубство країни», - цитує слова Яценюка після завершення народного віча на Майдані Незалежності прес-служба «Батьківщини».

Зі слів Яценюка, Україна перебуває на межі банкрутства, а за три останні місяці золотовалютний фонд НБУ зменшився на 3 млрд. доларів. 

Крім того, як зазначив політик, протягом трьох років боргові зобов’язання країни зросли вдвічі.

«Тоді було 33 млрд. доларів, а станом на сьогоднішній ранок вони понабирали кредитів на 73 млрд. доларів. З їхніх же слів, віддавати ці гроші треба 26 років. Вони брали, а нам віддавати», - додав він.

Яценюк також спрогнозував, що якщо нинішня влада негайно не буде усунута, золотовалютних резервів вистачить максимум на два місяці.

«В Україні повинен сформуватись уряд Майдану, який буде урядом проти Януковича, за нову європейську Україну, де кожен українець відчує – ми таки перемогли і йдемо вперед в цих надскладних умовах», - підкреслив політик.

Нагадаємо, народний депутат від партії УДАР Валерій Пацкан 5 лютого 2014 року заявив, що його однопартійці не будуть брати участь у формуванні уряду, поки Президентом є Віктор Янукович.

24 січня 2014 року Президент Віктор Янукович пообіцяв переформатувати уряд після відповідного рішення парламенту.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: