У Кривому Розі з’явиться новий полігон для побутових відходів

Читать на русском

В Кривому Розі триває підготовча робота по будівництву полігону для складування твердих побутових відходів.

Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник на робочій нараді з питань ходу підготовки до початку будівництва полігону, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Начальник управління капітального будівництва виконкому Криворізької міської ради Олександр Осадчий доповів Міністру, що станом на сьогодні розроблено проект будівництва об’єкта.

Полігон буде обслуговувати Дзержинський та Довгинцівський райони Кривого Рогу.

Орієнтовна вартість будівництва - 10 506 тис. грн. Будівельні роботи почнуться в 2015 році. Полігон розрахований на захоронення близько 7500 тис. м куб твердих побутових відходів.

«Окрім іншого, важливим у контексті роздільного збирання сміття є широка роз’яснювальна робота серед населення міста. Необхідно пояснювати, сміття, яке потрапляє в навколишнє середовище забруднює його, у той час, коли це сміття може стати дешевим джерелом матеріалів для використання в різних галузях господарства», - сказав Геннадій Темник.

В Україні в 503 населених пунктах впроваджується роздільне збирання побутових відходів. У 15 населених пунктах працюють 21 сміттєсортувальна лінія, проводиться робота зі встановлення сміттєсортувальних ліній у 23 населених пунктах.

В свою чергу, екс-голова КМДА Олександр Попов запевняв, що за 3,5 роки небезпечні речовини та відходи будуть вивезені з території заводів «Радикал» та «Радон».

Також, Міністр палива і енергетики України Юрій Бойко запевнив, що сховище, яке будується в Україні для відпрацьованого ядерного палива, розраховане лише для зберігання відходів українських атомних станцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: