Нуланд відмовилася коментувати оприлюднені записи її розмов

Читать на русском

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд відмовилася коментувати оприлюднені в інтернеті записи її розмов з послом США Джефрі Пайеттом про політичну ситуацію, що склалася в Україні.

Про це вона заявила на прес-конференції в посольстві США в Україні, повідомляє кореспондент «Слова і Діла».

«Я не збираюся коментувати приватні дипломатичні переговори», - заявила вона.

Також вона розповіла про те, з якими структурами ведеться діалог.

«Я тут для того, щоб продовжувати діалог для деескалації конфлікту. За останні три місяці я була в Україні чотири рази і зустрічалася з усіма представниками опозиції, і разом, і окремо з кожним. Розмови ведуться з опозицією, з головними представниками Верховної Ради, з представниками бізнесових структур, з Януковичем», - пояснила вона.

На питання про те, чи зустрічається Нуланд з представниками громадськості, а не лише з опозицією, вона відповіла, що представники США є у всіх частинах України і стежать за ситуацією, за настроями громадськості.

Нагадаємо, що вчора в інтернеті з’явився запис телефонної розмови Нуланд з американським послом у Києві Джефрі Пайєттом, в якій Нуланд в жорсткій формі розкритикувала ЄС за занадто м’яку позицію по відношенню до влади в Україні.

Раніше в.о. міністра юстиції Олена Лукаш заявила, що влада «робить все можливе» для припинення насильства в країні.

В свою чергу Віталій Кличко, лідер партії «УДАР», 16 січня 2013 року заявив, що опозиція буде ініціювати референдум про недовіру Віктору Януковичу, Володимиру Рибаку та ВРУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: