Влада «робить все можливе» для припинення насильства в країні

Читать на русском

Керівництвом держави робиться все можливе для припинення насильства на вулицях Києв та інших міст України, стабілізації ситуації і мирного врегулювання політичної кризи.

Про це повідомили Міністр закордонних справ України Леонід Кожара і Міністр юстиції України Олена Лукаш на брифінгу, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Кожара доповів іноземним дипломатам про результати переговорів Президента України, учасників робочої групи з урегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій.

Також, Кожара підтвердив налаштованість керівництва держави та уряду щодо мирного врегулювання політичної кризи в Україні та готовність до подальшого діалогу з усіма учасниками політичного процесу.

Важливим значенням виконання домовленостей між владою та опозицією стало скасування ВР дев’яти законів, які були ухвалені 16 січня, зазначає прес-служба.

За словами міністра МЗС, влада України надалі надаватиме іноземним спостерігачам максимально відкриту та прозору інформацію щодо розвитку внутрішньої ситуації у нашій державі.

В свою чергу, Міністр юстиції України Лукаш детально роз’яснила зміст ухваленого Закону України «Про усунення негативних наслідків і недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Нагадаємо, що Кожара обіцяв вирішити всі проблемні питання, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Проте саме непідписання угоди стало причиною виходу людей на Євромайдан.

Також, сьогодні Олена Лукаш повідомила, що 4 лютого 2014 року буде створено тимчасову комісію з питань підготовки змін до Конституції України, що врегулює політичну кризу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: