Яценюк стверджує, що за нову Конституцію можна голосувати хоч зараз

Читать на русском

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що опозицією вже зараз підготовлений проект змін до Конституції України, а створення комісії з цього питання призведе лише до затягування часу і ескалації конфлікту в українському суспільстві.

«Будь-які спроби затягнути цей процес через створення різного роду комісій і робочих груп призведуть тільки до ескалації конфлікту», - цитує виступ Яценюка під час засідання ВРУ прес-служба «Батьківщини».

Зі слів Яценюка, проект нової Конституції повністю відповідає вимогам Венеціанської комісії.

Він додав, що після змін до Основного закону уряд, генеральний прокурор, голова СБУ, а також всі члени Кабміну призначатимуться парламентом.

«Проект Конституції готовий. Країна готова до цього рішення. Не готова тільки Партія регіонів і Віктор Янукович», - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, що голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пропонував створити комісію, яка підготує варіант нової Конституції протягом двох місяців.

Інший представник Партії регіонів Владислав Лук'янов висловив готовність підтримати зміни до Конституції, але тільки у випадку, якщо вони будуть ретельно опрацьовані з юридичної точки зору.

Міністр юстиції Олена Лукаш 30 січня 2014 року обіцяла, що 4 лютого Верховна Рада проголосує за створення тимчасової комісії з питань підготовки змін до Конституції України для переходу до парламентсько-президентської республіки, але цього не сталося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: